lauantai 1. helmikuuta 2014

Kiinteä suklaakakkupohja

Tässä on kakkupohjan ohje, jota käytin muotokakuissa -> ks edellinen postaus
Reseptin löysin netistä (ehkä kotikokki-sivustolta jos oikein muistan) ja tajusin että lopputulos muistutti hieman mutakakkua, jos sen ois vaan ottanut aikaisemmin uunista. En oo koskaan mutakakkua tehnyt eli en voi olla asiasta ihan varma :D 
Kakkua oli helppo muotoilla ja käsitellä eikä tarvinnut välttämättä kostutusta tai täytettä. Tein siis tällä ohjeella kaksi kakkua, ekalla keralla onnistu ehkä vähän paremmin.

Pienensin alkuperäistä reseptiä sen verran että kakusta tuli pienempi, melko sopiva 5-7 hengelle. Tietysti kakkua muotoillessa siitä lähti aika paljon pois eli kakkuvuuan koko ei välttämättä määrittele lopullisen kakun kokoa. Pohjasta tulee myös sen verran tuhti, että sitä ei jaksa syödä kovin isoja paloja

Tein molemmilla kerroilla pohjan jo edellisenä iltana ja laitoin sen yöksi kelmuun.

Kiinteä suklaakakkupohja

175g pehmeää voita
1dl sokeria
135g kananmunan keltuaista (noin 7 keltuaista)
160g tummaa suklaata
135g valkuaista (noin 5 valkuaista)
1,5dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
2,5dl jauhoja

1. Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri (1dl) kulhossa. Lisää keltuaiset ja sula suklaa. Sekoita tasaiseksi.
2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri (1,5dl + vaniljasokeri) toisessa kulhossa kovaksi marenkivaahdoksi.
3. Nostele valkuaisvaahto taikinaan ja sekoita tasaiseksi. en käyttänyt enää tässä vaiheessa sähkövatkainta ettei marenkivaahdon koostumus lässähtäisi ihan hirveästi.
4. Siivilöi jauhot sekaan. Sekoita puuhaarukalla tms tasaiseksi.
5. Kaada taikina kakkuvuokaan (kannattaa vähän miettiä vuuan mutoa ja kokoa kakun lopullisen muodon mukaan) itse en käyttänyt korppujauhoja enkä voidellut vuokaa vaan laitoin vuuan pohjaan pyöreän leivinpaperin ja voitelin reunat, jotka pystyi irrottamaan pohjasta.
6. Paista kakkua noin tunti. Paistoaika riippuu ihan täysin kakun koosta ja muodosta. Kannattaa jo 45 min jälkeen alkaa kokeilemaan kakkua silloin tällöin. Tässä toimii taas sama sääntö; jos tikkuun ei tartu kakun keskikohdasta enää taikinaa, se on valmis.
Huom! kakku ei kohoa yhtään, koska siihen ei tule leivinjauhetta

Taikinan valmistus kuulostaa tosi yksinkertaiselta, ja sitä se kyllä on. Kannattaa ensin kuitenkin ottaa kaikki ainekset valmiiksi ennen kuin alkaa tehdä mitään. Esim kananmunien erottelu kannattaa tehdä heti aluksi ja suklaankin voi sulattaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti