lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulukakku

Moikka taas,
ihanaa joulun odotusta kaikille!
Tässä jouluisen kuivakakun ohje, toimii hyvin joulupöytään jälkkäriksi tai glögin kanssa tai kakkukahville tai ihan mihin vaan, tykkäsin tosi paljon ja vierraillekin maistui
 ja peeäspeeäs taikina maistuu ihan piparitaikinalle ( niin yllättävää kuin se onkaan ... ainekset samat ) eli on ihan älyttömän hyvää :3

                        





Joulukakku riittoisa ohje noin 15 hengelle

1 dl rusinoita
reilu 1 dl taateleita
½ dl cashew-pähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
1 dl fariinisokeria
3 dl  piimää
1 dl tummaa siirappia
1 dl juoksevaa margariinia
2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl piparimaustetta


  • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, semmonen rengasvuoka
  • Pilko taatelit ja halutessasi rusinat ja pähkinät ja mittaa ne sokerin, piimän, siirapin ja rasvan kanssa kulhoon. Riko kananmunat mukaan ja sekoita
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään toiseen kulhoon ja siivilöi ne muiden aineiden sekaan.
  • Sekoita kunnolla ja kaada kakkuvuokaan
  • Paista noin tunnin verran 175 asteessa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti