sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Supersuklainen Suklaakakku

Niihin hetkiin, kun tekee miel jotain oikeasti suklaista, tämä kakku on ihan mahtava vaihtoehto !




Suklaakakkupohja 

5 kananmunaa
150g tummaa suklaata
1½dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
200g voita
2dl fariinisokeria

  • laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
  • erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset (huom, kannattaa pitää mielessä, että tulet tarvitsemaan molempia)
  • sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa
  • sekoita kuivat aineet (vehnä- ja perunajauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, suola) keskenään
  • vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri
  • lisää keltuaiset ja sula suklaa välissä kunnolla vatkaten 
  • (siivilöi) kuivat aineet taikinaan ja vatkaa kevyesti
  • vatkaa kananmunan valkuaiset kovasi vaahdoksi ja lisää taikinaan kevyesti vatkaten
  • kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 40-50 minuuttia
aika monta eri vaihetta ja monta asiaa pitää tehdä, mutta loppujen lopuksi aika helppo ja yksinkertainen ohje

Kuorrutus

150g maitosuklaata
1dl kuohukermaa
päälle tumma- ja valkosuklaarouhetta sekä pähkinöitä

  • sulata suklaa vesihauteessa
  • lämmitä kermaa vähän ja kaada se sulaan suklaaseen
  • lämmitä ja hämmentele seosta vielä vähän, jotta siitä tulee tasaista ja kaada kakun päälle
  • tasoita kuorrute ja koristele



1 kommentti: